miércoles, 25 de mayo de 2016

Castesllers de Lleida. GRACIASSSSS


Hoy, 25 de Mayo els Castellers de Lleida han venido al Aula Hospitalaria del Arnau para hablarnos del fet casteller y introducirnos en el món casteller. Aunque era un día sin muchos alumnos en la sala, debido a las altas y que algunos niños no han podido asistir al aula debido a su situación de enfermedad, los Castellers de Lleida nos han hecho una presentación, donde nos han explicado que ya hace 21 años que hacen castells aquí en Lleida. 
Nos han enseñado como van vestidos a las actuaciones, con camisa burdeos, pantalones blancos y faja. Además nos han mostrado su escudo y nos han explicado que tipo de castells hay y como se hacen. Incluso hemos podido escuchar el toc de castells. 


Después nos han hecho una pequeña demostración de un pilar, incluso alguno de los niños han podido subir y sentirse enxanetes por un día. 


Como había bastantes niños que no han podido asistir a la charla de los Castellers de Lleida, éstos han pasado por las habitaciones para dar a conocer esta actividad de cultura catalana a todos los enfermos. 

Han podido conversar con ellos y los han invitado a visitar el ensayo que realizan en el Local de Castellers de Lleida o a las actuaciones que se llevan a cabo en la ciudad de Lleida y en los pueblos cercanos. 





Esta visita ha sido una actividad más de las celebraciones del aniversario del Aula Hospitalaria del Arnau.


 GRACIASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

CATALÀ:

Avui, 25 de maig els Castellers de Lleida han vingut a l’Aula Hospitalària de l’Arnau per parlar-nos del fet casteller i endinsar-nos una miqueta en el món casteller. Tot i ser un dia amb moltes altes i nens que no han pogut venir fins a l’aula, els Castellers de Lleida ens han fet una presentació i ens han explicat que fa 21 anys que es fan castells a Lleida. Ens han ensenyat com van vestit a les actuacions, amb camisa bordeus, pantalons blancs i faixa. A més de presentar-nos el seu escut i explicar-nos quins castells hi ha i com es fan. Inclús hem pogut escoltar el toc de castells.

Desprès ens han fet una demostració d’un pilar i fins i tot algun dels nens han pogut pujar i sentir-se enxaneta per un dia. Com hi ha hagut bastant nens que no han pogut assistir a la xerrada dels Castellers de Lleida, aquests han anat per les habitacions per donar a conèixer aquesta activitat de cultura catalana a tots els malalts. Han xerrat amb ells i els han convidat a visitar-los un dia al seu assaig al local de Castellers de Lleida o a les actuacions que es fan a la ciutat de Lleida i a pobles del voltant. Aquesta visita ha estat una activitat més de la celebració de l’aniversari de l’Aula Hospitalària de l’Arnau.





1 comentario: