jueves, 13 de octubre de 2016



NOTA INFORMATIVA

 L’any 1996 es va presentar un programa de psicologia d’enllaç entre el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Lleida i el Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Durant aquests 20 anys ha participat en el seguiment dels nens ingressats a planta de pediatria i a Consultes Externes, que presentaven problemes emocionals associats a malalties (trastorns de l’alimentació, diabetis, hormona del creixement, asma, al·lèrgies, etc..) o derivats de factors d’estres (accidents, morts, bullying, maltractes, abús sexual, etc). L’existència d’una important població immigrant va facilitar l’experiència puntual de “l’hora del té”, amb mares magrebines. També ha participat en temes de recerca, docència (formació de MIRs, sessions clíniques)  i publicacions (articles, presentació a congressos). Sempre des de la respectiva de treball en xarxa amb els pediatres i personal de infermeria, mestra del servei de pediatria, serveis socials i ensenyament.

Cal remarcar la importància del paper jugat per la Dra. Tello com a psicòloga d’enllaç entre el Centre de Salut Mental infantil i Juvenil de Sant Joan de Deu de Lleida i el Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova,  perquè ha possibilitat: oferir una assistència integral psicosomàtica al nen i a la seva família durant el seu ingrés, donar eines al personal mèdic per la detecció de factors d’estrès i millorar l’adherència al tractament, evitar perllongaments innecessaris d’estades i agilitzar, en cas necessari, la derivació a altres serveis i/o els recursos de la xarxa infantil i juvenil.


Gabinet de Comunicació i Imatge
13 d’octubre de 2016

No hay comentarios:

Publicar un comentario