miércoles, 23 de febrero de 2022

El COL·LEGI OFICIAL DE PEDAGOGIA DE CATALUNYA (COPEC)



El COL·LEGI OFICIAL DE PEDAGOGIA DE CATALUNYA (COPEC) celebra el 20è aniversari. 2002-2022. La seva Assemblea Constituent es va celebrar a l'emblemàtic edifici La Pedrera de Barcelona el 14 de juny del 2002.

Fem una crida als Pedagogs/es i Psicopedagogs/es, a les universitats, als representants polítics, a les organitzacions, que sumin amb el COPEC per posar en valor els PROFESSIONALS DE LA PEDAGOGIA.

Al DIA INTERNACIONAL DE L'EDUCACIÓ, el COPEC dóna el tret de sortida a una sèrie de celebracions que volen posar en valor la tasca essencial que PEDAGOCS/ES i PSICOPEDAGOCS/ES fan al llarg i ample de la vida a la nostra societat.

Des del 24 de gener, Dia Internacional de l'Educació, fins al 14 de juny, Dia de la Festa de la Pedagogia, el COPEC engega la campanya #copec20anys Teixint camins amb Pedagogia. Educació, Transformació, Benestar».


Al llarg de les celebracions del 20è aniversari, el COPEC vol donar-se a conèixer com la corporació professional consolidada, que és, i que promou i cuida els professionals de la pedagogia i la bona praxi professional, mitjançant els elements claus que ho defineixen:

LA MISSIÓ:
  • Legitimar, representar i defensar la dignitat dels/de les pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, davant les institucions, els altres professionals i tota la societat.
  • Promoure i ordenar la professió pedagògica en el marc social, escolar i de les organitzacions, vetllant per lètica a lexercici de les seves funcions.

LA VISIÓ:
  • Ser l'única corporació legitimada per representar els pedagogs i psicopedagogs, sent el seu referent professional.
  • Posar en valor els professionals de la pedagogia com els garants de l'acompanyament als processos educatius de llarg a llarg de la vida.

ELS VALORS ESSENCIALS:

  • Educació, transformació i benestar.

El seu CODI DEONTOLÒGIC:
  • Principis, Persones, Professió.
  • Professionals, Organitzacions, Societat.

ELS CONTEXTS PROFESSIONALS:
  • Educatiu Formal, Social, Laboral i d'Empresa
Dins dels actes del 20è aniversari del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya. A Lleida el 26 de març es presentarà el grup de Pedagogia i Salut on grans professionals han estat treballant sobre la sexualitat afectiva i abordant el tema sota aquests paràmetres.

L'educació afectiva sexual és part fonamental en la formació integral de tot nen o nena, per això, es considera emmarcar el tema atenent la seva dimensió global abastant conceptes biològics, construcció de la identitat de gènere i espais de relacions afectives.

La necessitat d'un abordatge educatiu estaria fonamentada en la necessitat de crear un espai per rebre informació, reflexió i discussió que garanteixi la comunicació personal i interpersonal tractant la sexualitat i l'afectivitat com un binomi complementari com a part de la salut.

Des del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC) s'aposta pels drets dels nens i les nenes a rebre una educació integral afectiu sexual que és la base per aconseguir la igualtat social i de gènere, amb un enfocament que abasti l' educació emocional i les habilitats socials, a més de la sexualitat. Basada en crear un entorn segur que promogui el propi coneixement, l'acceptació d'un mateix i també dels altres, contribuint a poder identificar i diferenciar conductes dels adults amb manifestacions d'afecte permeses, d'aquells que són manifestacions amb connotació sexual intolerable , per poder relacionar-se de manera conscient, segura, lliure, satisfactòria i feliç.

Es presentaran unes orientacions com  a guia amb la intencionalitat d'aportar elements de reflexió a l'abordatge de la salut afectiva amb el propòsit de col·laborar als centres educatius d'Educació Infantil i Primària en projectes específics per fomentar una educació basada en el dret a la diferència i el respecte.


Grup de Recerca de Pedagogia i Salut (COPEC) Dra. Toñy Castillo coordinadora del grup.



No hay comentarios:

Publicar un comentario